Elarbeten ute på trädgården

Elarbeten ute på trädgården

Tjenare bloggen! Semestern är kommen och jag har under helgen på mig att slutföra mitt altanbygge hemma i Nacka, eller egentligen har jag flera veckor på mig men jag vill kunna njuta lite av min semester också så därför föredrar jag om det blir klart i helgen. Jag behöver dock lite hjälp med elarbeten på min nya uteplats också, så att jag kan få tillgång till ström när jag sitter i mina utemöbler. Det finns många anledningar till att ha ström ute på altanen, speciellt för en tekniknörd som mig. Jag har redan införskaffat mig ett ljudsystem, en infravärmare och sen har jag faktiskt byggt en bänkskiva där man kan ställa ut en teve om man vill. Så jag har allting som krävs för att kunna samla grabbarna och kolla på lite fotboll eller lyssna på musik och bara ha det gött. Någonting som jag inser nu att jag har glömt är belysningen, det hade jag inte tänkt på för fem öre och då behövs det verkligen elarbeten om jag ska kunna få lite ljus över altanen. Jag tänkte kolla redan idag om det kan komma ut någon elektriker och göra de elarbeten som krävs för att jag ska kunna få tillräckligt med ström och uttag till alla mina prylar. Belysningen dras nog bara kablar in till huset så det krävs inget eluttag för det, men för ljudsystemet så krävs det minst två uttag och för infravärmen behövs också ett. För säkerhets skull så vill jag ha ett extra ifall jag någon gång får för mig att ställa ut teven någon eftermiddag. Tanken av att kunna ligga utomhus i en soffa och kolla på sport är väldigt lockande måste jag säga, speciellt under dessa månaderna när det är varmt ända in på småtimmarna. Nu ska jag köra ett sista ryck på jobbet innan jag går på semester, ha det gött!  


Kommentarer är stängda.